Mont Clarissa e. Charmeur mf: Royal Z I

Familien Holstein kunne gå hjem fra generalforsamlingen 2013 med regionen meget eftertragtede præmie Hoppevandrepræmien, som blev tildelt den nulevende elitehoppe i regionen, der i 2012 havde flest elitepoint. Familien Holsteins Mont Clarissa havde ikke mindre end 54 points.
For Familien Holstein er vandrepræmien ikke en tilfældighed, der er derimod tale om kronen på et langt livsværk, der startede i midt 80erne med indkøb af hoppen Mirielle efter Goldfinger med Maykop ox som morfar.
Kikker man på inskriptionen på vandrepræmien ser man at Mirielle også har vundet vandrepræmien, og i år går den så til Mirielles barnebarn.
Hoppestammen har produceret alt hvad man kan ønske sig: Dressurheste og springheste på S-niveau, Guld- Sølv- og Bronzemedalje hopper og hopper, der har fået tildelt både Guld og Sølv medaljer for præstation.
Selvom hoppestammen i dag er synonym med succes var starten noget op ad bakke. Mirielles morfar var en araber, der ikke var anerkendt af DV og hoppestammen var importeret fra Ungarn, men i takt med at Europa blev åbnet mod øst, blev det muligt at få anerkendt udenlandske stammer, og i 1993 blev hendes afstamning godtkendt, og hun blev kåret i DS, og dermed var døren åbnet for at Mirielle afkom kunne fuldkåres.
I dag ved vi, at Maykop ox er guld i en afstamningen. Maykop ox kom fra det russiske statsstutteri TERSK og var efter en af efterkrigstidens allerstørste ox-arbere Pomeranets, der bl.a. også er far til Trakehnerhingsten Hockey, der endte sine dage som avlshingst i Danmark ligesom Maykops helbror Monolith ox, der blev importeret til danmark af Cirkus Schumann, og som senere endte som avlshingst i Sønderjylland.
Det var værd at slås for at få denne afstamning godkendt, og i 96 fik Mirielle en sølv medalje for afkomssamling.
Mirielles bedste afkom er:
Hoppen Madelaine f. 87 efter Diamind er BRDH og A hest i dressur
Hoppen Mont Royal efter Royal Z I f. 89, ERDS mor til bl.a. Mont Clarissa
Vallakken Satchmo f. 90efter Schwedengruss der gik S dressur
Hoppen Miranda f. 92 efter Rambo BRDH og Elitehoppe 2012
Hoppen Monique f. 93 e. Charmeur SRDH med Guldmedalje for præstation og international Grand Prix og Worldcup springhest
Mont Royal blev - i modsætning til mange andre af Mirielle afkom - i avlen, og hendes første afkom blev: Region 1 ´s Vandrepræmiehoppe: ERDS Mont Clarissa e. Charmeur. Hun er allerede højt præmieret i DV regi, da hun i 2011 fik tildelt guldmedalje for afkomssamling
Hendes bedste afkom er følgende:
Hoppen Strandgårdens Mercedes Z f. 97 e. Robin Z II. GRDH og med sølvmedalje for præstation og international S springhest
Hoppen Miss Holsteins Mer´ci f. 05 e. For Feeling RDH og A-Hest.
Hoppen Holsteins Malou de Rouet f. 07 e. Balou du Rouet SRDH med egnethedstest på 880 points og nu Eleonor Bellanders nye store talent og konkurrencehåb
Hoppen Holsteins Matina f. 09 e. Party Dance DRH med 3. højeste sadelkåringsresultat på landsplan.