Nyheder

205

Medlemsmødet på Bregnerødgaard den 22. oktober 2014 var berigende for alle deltagere.
23-10-2014 - 20:15

Rytterstuen var fyldt på Bregnerødgaard, da familien Zibrandtsens havde inviteret Region 1´s avlere til en uformel diskussion om, hvilke egenskaber rytterne vægter, for at kunne uddanne dressurheste fra unghesteklasser til M-niveau og videre Grand Prix.

Temaet for aftenen var: Hvad ønsker ryttere, der køber føl og ungheste?

Anna Zibrandtsen og Katrine Springborg er begge 20 år og har begge i i år deltaget på det danske landshold for youngridere, og de repræsenterede Danmark ved EM i Arrezzo i år.

Avlerne glædede sig til at høre om to unge landsholdsryttere synspunkter og erfaringer, som de ønskede at dele med avlerne.

DRF´s championatsfinaler for 4, 5 og 6 årige heste - dressur.
19-10-2014 - 13:01

i 4 års klassen var Hanne Lund og Henrik Hansens guldmedaljehoppe helt suveræn i alle gangarter og den udviste den alle bedste ridelighed fremvist af Severo Jurado Lopez. De lage sig hurtigt i spidsen med 9,5, hvor alle karakterer var over 9, så i resten af klassen var det svært at tro på, at nogen kunne true denne fantastiske hoppe. Det var kun hoppen Romanova, der kunne måle sig med Fiontina gangmæssigt - men i finalen rakte Romanovas skridtkarakterer "kun" til en samlet 2. plads.

Ungehestechampionatsvinderen fra 2014 Hot Shot W (B H Hotline x Kawango) fra Lisbeth Holm lagde stærkt ud i 5 års klassen redet flot og yderst præsentabelt af Severo Jurado Lopez, og de opnåede 8,84. Længe så det ud til, at devar uovervindelige, indtil Anne Troensegaard kom på banen med Litvinenko Sjæltofte, som gik formidabelt løsgjort med "svung" og overskud. Det blev meget fortjent belønnet af dommerne, og Hot Shot W måtte "nøjes" med en 2. plads.

I 6 års klassen kom regionen bedste bud Swing King (Sandro hit x Don Gregory) ikke til start, da hans rytter Katrine Kraglund - dagen før - havde pådraget sig en alvorlig hjernerystelse. Hesten er ejet af Stald Schwierking fra Tyskland i fælleskab med Lena Nyström i Sverige, der har stillet den rådig hed for Katrine, så der skal nok blive mange lejligheder til at se dem på banerne i fremtiden!

Regionens bedst placerede hest i 6 års klassen blev således Sky News Horsebo (Zardin Firfod x Ramiros Bube), der blev redet Amanda Overgård. Sky er avlet af Amandas mor Helle Kristiansen. Amanda, som er elev af Katrine Kraglund fik i sidste øjeblik adgang til finalen, da Katrine og Swing King blev forhindret, så  Amanda red sin hest fornuftigt - og måske lidt forsigtigt i finalen, hvor de opnåede 7,6.

DRF´s championatsfinaler for 4, 5 og 6 årige heste - springning.
19-10-2014 - 12:13

På finaledagen i Odense var Regionen godt repræsenteret i 5 og 6 års klasserne.

Anica Kristoffernes havde sin og Claus Kristoffersens skønne RDH-hoppe Play Girl (Party Dance x Calato) med i 5 års finalen. Her blev det til en 5. pladsering. Anica red tydeligt efter 1. pladsen i omspringningen og tiden var også rigtig flot, indtil hoppen desværre pillede en bom på sidste forhindring.

I 6 års finalen var det endnu en smuk RDH hoppe Dublé (Diamant de Semilly x Equeste Carnute) avlet af Carsten Carstensen, der opnåede en flot 4. plads med Maria Hjort Frederiksen. Også hun satsede i omspringningen og opnåede klassens bedste tid, men desværre også et enkelt nedslag.

Play Girl har vist at hun har et internationalt format ved i år at vinde DV´s unghestechampionat og derefter at blive nr. 5 ved VM for unge springheste i Zangersheide, men også Dublé viste stor og international klasse.

Championatsresultater fra Mellemrunden i Vallensbæk den 20. og 21. september 2014
21-09-2014 - 21:40

Det var de ridelige heste, der samtidig viste styrke, bæring og smidighed i gangen, der blev belønet med mulighed for at gå videre til finalerne i DRF´s dressurchampionat ved JBK Horseshow i Odense i midten af oktober.

PÅ DRF´s hjemmeside kan du læse, hvem de endeligt udtagne heste er.

den 21-9-14: Play Girl er 5. bedst springhest i verden. Uhørt flot placering for region 1-hest ved UVM i Zangersheide!
21-09-2014 - 21:19

I dag - den 21. september 2014 - red Anica Christofferrsen sin smukke 5 årige skimlede hoppe Play Girl ind på en en femte plads ved verdensmesterskaberne for unge springheste i Belgien - og dermed også ind i verdenseliten.

Hoppen er avlet af Anica og hendes mand Claus Kristoffersen fra Stald Kristo i Jægerspris.

Play Girls far er efter den unge stjernehingst Party Dance, der er avlet og ejet af Christian Kjær i Sandbjerg, MF er Calato.

Viste du, at mange kvalifikationsvindere i DRF´s Dressurchampionat er DV ungheste fra Region 1.
16-09-2014 - 18:41

Se dem i mellemrunden den 20. og 21. september på henholdsvis Vallensbæk ridecenter og Middelfart ridecenter.

Hingsten Party Dance stiller 3 af Danmarks aller bedste 5 årige springheste ved UVM i Zangersheide i September.
14-09-2014 - 18:27

- De to er avlet i region 1.

For Danmark er Stald Kristos dejlige skimlede hoppe Play Girl, (Party dance/Calato) udtaget efter at have vundet Dansk varmblods unghestechampionat 2014 . Hoppen er opdrættet og ejet af Stald Kristo v. Claus og Anica Kristoffersen ved Jægerspris. Hun rides også af Anica Kristoffersen.

For Sverige er hoppen Holsteins Matina (Party Dance/Charmeur) udtaget på et Wild Card med den svenske landsholdsrytter Alexander Zetterman. Hoppen har fået utrolig stor succes med Alexander Zetterman, som placerede Matina som bedste danske 5 årige springhest ved championatt i Falsterbo 2014. Holsteins Matina er opdrættet og ejet af familien Holstein i Roskilde.

ELITESKUET: 3 Fürstenball hopper fra regionen fik tildelt bronze medalje
01-09-2014 - 01:20

De to 4 årige hopper var:

Lone Bøegh Henriksens Ball Room Diva (Fürstenball x Bergamon) avlet og ejet af H P Horses i Hillerød.

Askemosegaards Fantastica (Fürstenball x Wolkentanz) Avlet og ejet af familien West Thomsen i Helsinge

ELITEAUKTON: Prinsesse Nathalie køber Linda Falensteen og Martin Strandes føl: Fredensdals Fifty Cent
30-08-2014 - 22:06

Linda kunne ikke tro sine egne øjne, da hun fandt ud af at Prinsesse Nathalie havde købt hendes føl Fredensdals Fifty Cent for 150.000 kr.

Hun udtalte, at man kan ikke tænke sig end bedre køber, og hun og Martin glæder sig utroligt til at følge Fifty Cent og Prinsesse Nahalie i fremtiden.

ELITESKUET: Stutteri Hillock og stutteri Springborg markerede sig i landsfinalerne for føl og 2 års dressurhopper
30-08-2014 - 18:02

Stutteri Hillock ved Trine Hermansen og Leif Konradi fik deres vidunderligt ædle hoppeføl: French Chic Hillock (Favorit Ask x Contendro) med i finalen for springhoppeføl,  føllet blev reservevinder og dermed landets 2. bedste springhoppeføl.

French Chic Hillock er helsøster til French Match ASK, der blev fløjhingst i 3 års holdet af springhingste ved DV kåring i Herning.2014.

Årets springhoppeføl blev Lexus Sem (Crelido x Louvre S) Fra Esben Pedersen i Ålestrup.

Årets springhingsteføl blev Kat. Nr. 216: Søndervangs Unikum (Untouchable x Cassini II) fra Else ogh Nis Ravn i Rødding.

2 hopper blev udtaget til DV´s eliteskue ved stationsafprøvningen på Frederiksværk Ridecenter den 27. aug. 2014
27-08-2014 - 18:15

Endnu en succes kan Karin Nissen og hendes beriderelever føje til de mange stationsafprøvninger de har stået for på Frederiksværk Ridecenter.

Der var i alt 13 hopper til prøve og alle bestod deres prøve - langt de fleste blev tilmed kåret i DH.

Fürstenballs døtrene dominerede, idet Annette West Thomsens betydelige mørkebrune hoppe Askemosegård´s Fantastica mf: Wolkentanz blev fløjhoppe i 4 års holdet, og i 3 års holdet, der bestod af 7 hopper, blev Janne Surys Green Hopes Levitta mf: Lauries Crusador xx fløj.

Begge hopper blev udtaget til eliteskuet og begge var efter Fürstenball. Tillykke med det flotte resultat til opdrætterne, der er de samme som ejerne - og til Lone Bøegh Henriksen, der ejer den vidunderlige avlsmatador Fürstenball.

Horsefestival 2014- Dagens bedste dressurføl
17-08-2014 - 22:29

Som dagen skred frem og dressurføllene kom på banen blev vejret gradvist dårligere og ind i mellem regnede det tæt. Men Regionens udstillere er vandt til følskuer i regnvejr og banerne på Vallensbæk er god drænede, så det lykkedes at gennemføre fremstillingen af føllene i en god stemning.

Måske hjalp det også at dommerne var begejstrede over kvaliteten af føllene og bedømmelserne blev afviklet sikkert til både tilskuere og udstilleres tilfredshed på trods af det nye lineære bedømmelsessystem, som blev introduceret i år.

Horsefestival 2014- Dagens bedste springføl.
17-08-2014 - 21:57

Horsefestivales sidste dag lagde ud med springføllene, mens vejret endnu kun var overskuet

Som sædvanligt er det et lille hold af springheste og i år var der i alt 12 føl til bedømmelse.

I gruppen af hingsteføl var det i år hingsten Lagavulin som dominerede.

Det meget flotte og ædle hingsteføl: Kat. Nr 105 Littlemill Prydsholm med MF: Party Dance fra Lisa og Per SAndersen i Klippinge blev belønnet med en helhedskarakter9 og løb af med sejren og udtagelsen til eliteskuet lige foran den anden Lagavulin søn: Kat 106 4 Ever Loui Loui med Bøgegaardens Quattro som morfar. Det særdeles smidige mørkebrune føl er opdrættet og ejet af Lone Linding i Munke Bjergby. 4 ever Loui Loui er reserve til eliteskuet.

Horsefstival 2014 - Vinder af sadelkåringen og dagens bedste hoppe blev Atterupgaards Mahonia
16-08-2014 - 22:30

Dette års 3 års hold af dressurbetonede hopper til sadelkåringen var lille, men kvaliteten var rigtig fin.

Vinderen blev den yderst charmerende elegante og meget gangstærke Atterupgaards Mahonia (Stedinger x Lord Sinclair), der er helsøster til Guldmedaljehoppen Atterupgaards Manaia og sølvmedaljehoppen Atterupgaards Minelli. Hun er opdrættet og ejet af Stutteri Atterupgaard og blev smukt og følsomt fremstillet af Seline Hundstuen Solberg.

Atterupgaards Mahania blev naturligvis også udtaget til eliteskuet 2014.

Horsefestival 2014 - Årets sportshest i Region 1 blev Horsebo Smarties
16-08-2014 - 21:54

Dansk Varmblod region 1 har besluttet i forbindelse med den årlige HorseFestival at benytte lejligheden til at hylde avlere af en DV hest, avlet i region 1, som har gjort sig ekstraordinært bemærket i sporten.

Horsefestival 2014 - De bedste 2 års dressurhopper i region 1
16-08-2014 - 20:22

Horsfestival i Region 1 er skudt godt igang.

Dommerne var begejstrede over kvaliteten af de 14 fremstillede 2 årige dressurbetonede hopper og de 5 bedste heraf blev udtaget til eliteskuet.

Bedst blev Familien Springborg laksorte Fürstenballs datter Springborgs Device, som scorede ikke mindre end et 9 tal i helhed.

Hun træder hermed fint i både sin fars og sin mors forspor. Fürstenball er godt på vej til at indskrive sig i historien som en af nutidens største beskelere. Moderen er hovedstambogshoppen Springborgs Destiny efter De Niro x Argentan, hun blev importeret fra Tyskland af familien Springborg i 2007 og også hun var fløjhoppe ved eksteriørkåringen i Region 1 samme år.

Agnete Holmsteds dejlge 2 årige hoppe søbakkehus Daisy er udtaget til eliteskuet
28-07-2014 - 12:22

Regionen har modt<get denne dejlige nyhed fra stutteri Søbakkehus:

Den super charmerende og  fantastiske Søbakkehus Daisy efter Totilas/ Depardieu/Lauries Crusador xx blev dagens bedste dressurhoppe ved 2 årsskuet i DV region 3, og dermed også udtaget til Eliteskuet 2014!

Vi glæder os meget til at gense hoppe i finalen om bedste 2 års DV dressurhoppe.

 

Torben Kaufmann Andersen er pludseligt gået bort.
12-07-2014 - 20:19

Det er med stor sorg at vi har modtaget meddelsen om Torben Kaufmann Andersens pludselige og helt uventede død.

Torben var igennem mange årtier en kendt og elsket personlighed i hestekredse i Nordsjælland og i særdeleshed på Holmegaarden i Lynge, hvor han havde stald og underviste.

Bisættelsen fandt sted i Farum Kirke den 26. juli kl 11.

Den lille stemningsfyldte kirke var fyld til bristepunktet med familie, kolleger og hestebekendte, der ville sige ordentligt farvel til Torben og støtte Per, og dekorere den sidste færd med smukke sommerblomster.

Præsten formåede at byde alle personligt velkommen i kirken og holdt en varm og engageret tale om Torben til trøst for alles savn, og sammenkomsten på Holmegården bagefter blev fortættet af vores mangeartede minder om Torben.

Holsteins Matina blev bedste Danske springhest ved Falsterbo Scandinavian Open for ungheste.
12-07-2014 - 12:32

Alexander Zetterman red Familien Holstein hoppe Holsteins Matina (Party Dance/Charmeur )in på en flot 5. plads i finalen for 5 årige springheste, oog de blev dermed bedst placerede danske hest ved dette års internationale konkurrence for Nordens bedste unge springheste. Der var i alt 169 kvalificerede springheste i denne klasse og kvaliteten af hestene var i verdens klasse, så resultatet er fantastisk flot.

Desværre fik ekvipagen en nedridning i finalen, men de kom ind i anden bedste tid.

2 Party Dance afkom fra region 1 er finaleklar i 5 års champoinatsklassen ved Falsterbo Horseshow
09-07-2014 - 23:28

I skrivende stund er det store Falsterbo Horseshow under afvikling. Her mødes de bedste ungheste fra Norden og det er absolut kun eliten, der når til finalerne.

I 5 års spring klassen var der i alt 169 heste til start, og det lykkedes i år for 3 afkom efter den danske hingst Party Dance (Coronado/Godehard) at komme i finalen. Hingsten er ejet af Christian Kjær i Hørsholm og rides i det daglige at Linea Ericsson og hendes mand Shane Carey, der bor i Skåne.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11