Horsefestival 2014 - De bedste 2 års dressurhopper i region 1

Horsfestival i Region 1 er skudt godt igang.

Dommerne var begejstrede over kvaliteten af de 14 fremstillede 2 årige dressurbetonede hopper og de 5 bedste heraf blev udtaget til eliteskuet.

Bedst blev Familien Springborg laksorte Fürstenballs datter Springborgs Device, som scorede ikke mindre end et 9 tal i helhed.

Hun træder hermed fint i både sin fars og sin mors forspor. Fürstenball er godt på vej til at indskrive sig i historien som en af nutidens største beskelere. Moderen er hovedstambogshoppen Springborgs Destiny efter De Niro x Argentan, hun blev importeret fra Tyskland af familien Springborg i 2007 og også hun var fløjhoppe ved eksteriørkåringen i Region 1 samme år.


Springborgs Device
d. 16-08-2014 - 20:22

Springborgs Device er en meget harmonisk og smidigt gående hoppe, hun er moderne i snittet og funktionel i sin mekanik.

Springborgs Device´s karakterer er:9-9-8-8,5-9-9

 

Device blev skrapt forfulgt af region 1´s bedste hoppeføl fra 2012: Den elegante og udtryksfulde Fredensdals Vienna efter Bretton Woods x Romanov med sølvmedaljehoppen Vikna som mor, som er avlet og ejet af Linda Falensteen og Martin Strande i Viby Sj.

Fredensdals Vienna´s fik 9 i type og 8,5 i helhed.

 

På 3. pladsen kom Straight Horse Quickstep efter Blue Hors Don Olymbrio x Dream of Heidelberg. En betydelig hoppe med kæmpe gang formåen. En funktionel type, der helt sikkert vil kunne gøre sig på dressurbanerne i fremtiden - også Quickstep fik 8,5 i i helhed.

Quickstep er ejet af Mogens Petersen fra Straight Horse i Allerød og avlet af Anette Steinicke Nielsen i Holbæk

 

4 pladsen gik til Atterupgaards Mandalay efter Stedinger xLord Sinclair.  Hun er helsøster til en guldmedaljehoppen Atterupgaards Minaia og sølvmedaljehoppen Atterupgaards Minelli og dagens bedste sadelkåringshoppe Atterupgaards Mahonia. Alle disse smukke moderne og utroligt gangstærke helsøskende er avlet af Stutteri Atterupgaard ved Jystrup og Mandalay er også ejet at Atterupgaard.

 

Sidste 2 årige dressurbetonede hoppe, der blev udtaget til eliteskuet med et 8-tal i helhed, var den meget yndige og elegante Donna Lyng efter Era Dancing Hit x Lobster fra Anne Lyngbye i Kokkedal, som også er avler af hoppen.

 

 Oprangeringsrækkefølgen af de 2 årige dressurhopper var:

Med 9 i helhed samt udtaget til eliteskue: 104

Med 8,5 i helhed samt udtaget til eliteskue: 100, 103, 141

Med 8 i helhed: 108  udtaget til eliteskue, 140, 107, 142, 102

Med 7,5 i helhed: 110

Med 7 i helhed: 105, 101, 109, 106