Lørdag den 24. maj var alle intereesserede inviteret til Åbent Hus hos H P HORSES i Hillerød.

Kl. 14 slog Lone Bøegh Henriksen, hendes familie og mange trofaste hjælpere dørene op for et veloplagt publikum, der var kommet fra hele verden for at nyde H P Horses´ internaitonale avls- og rideheste, og se hvortil de er kommet i deres uddannelse.
Lone og Olufs datter Rose Indledte showet med en præsentation af Rosentanz og hans afkom. Rose har virkelig fået Rosentanz til at danse og det er tydeligt at hun har fundet ind til hans inderste.


Rosentanz DVH 844 e. Rohdiamant/Sao Paulo del af bruttotruppen for juniorryttere med Rose Marie Henriksen
d. 25-05-2014 - 20:41

Hestene blev kommenteret af dressurdommer Helle Kraznik, så publikum fik indblik i hvad domerne vægter fra unghest til Grand Prix hest. Hun var helt betaget af balancen og galoppen på den nykårede hingst Dragon Hill (Damon Hill/Sandro Hit), hingsten blev vist af Anja Engelbart fra Staton Schockemöhle. Hun roste desuden Michael Søgaard for uddannelsen af den kun 10 årige Hoftanz som er ny i Grand Prix sammenhæng,Det var navnlig Hoftanz´ lette og regelmæssige piaffer og passager og hans velafbalancerede piroetter der faldt i dommerens smag.
Ultra smidige og elegante Fürstenball var endnu engang showets konge smukt præsenteret af Ines Westendarp,. Hans mange dejlige afkom viste avlerne at han på alle måder giver sine egne egenskaber videre til sine afkom, og han virkeligt levet op til sir ry som en ny liniegrundlægger i international avl.
First Ballerina Macohl blev redet af Katrine Kraglund og den kårede hingst Fredensdals Fountain blev redet af Michael Søgaard.
Til sidst kom Lones nye investering: Fürstenball-sønnen Fürsten-look (mf. Londonderry,) redet af tyske Julia Watzek. Hingsten er indkøbt sammen med Station Schockemöhle og er vinder af Oldenburger Verbands Sadelkåring 21014 og han skuffede bestemt ikke publikum. Fürsten-look synes næsten stærkere i sin gangformåen på dette tidlige tidspunkt.
Der blev udtrukket 2 bedækninger efter Fürsten-look, den første gik til Julie Johansen fra Greve, den anden gik til medlem af avlsledelsen: Claus Hansen fra Skanderborg.
Overrækkelsen af bedækningerne blev foretaget af Lones nye samarbejdspatner Emma Jane Blundell, fra stuteriet: Mount St. John i Yorkshire, hvor Lone lige har indkøbt 6 hingsteføl, som vi kan se frem til ad åre at se enten på internationale kåringspladser eller dressurbaner.

Region 1 er utoligt taknemmelige for at have en hingsteholder som Lone i regionen. Det betyder rigtigt meget for os, at have en hingsteholder der skaber sammenhold og interessefællesskab for avlerne i regionen, både med årligt tilbagevendende hesteshows og ved at stille ridehus og lokaler til rådighed for avlerne ved kurser.

Vi siger tak for endnu en dejiig oplevelse på Stutteri H P Hoses.